Opintoperiodi-info osallistujille

Koska Opintoperiodi järjestetään?

Opintoperiodi järjestetään tänä vuonna 3.-6.2.2020. Työntäyteinen viikko alkaa rennosti Alotuskaffeilla Kaustisen Kansantaiteenkeskuksella maanantaina 3.2. klo 13.20, ja Lähtölaulu lauletaan samassa paikassa perjantaina 6.2. n. klo 12.

Kuka saa osallistua Opintoperiodille?

Opintoperiodi on avoin kaikillle maamme kansanmusiikin ja kansantanssin alan oppilaitoksille, pääosin ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoille. Ilmoittautuminen tapahtuu verkkolomakkeella. Muista ilmoittautua ajoissa, sillä vain siten voimme varmistaa kaikille majoituksen ja ruokailun! Ilmoittautumisia otetaan vastaan MA 27.1. 2020 asti.

Missä olemme ja miten paikalle pääsee?

Opintoperiodi tapahtuu Kaustisella, Keski-Pohjanmaalla. Siellä pääasiallisena opetustilana toimii Kansantaiteenkeskus (Jyväskyläntie 3), jossa nautitaan myös Opintoperioodin Alotuskaffit maanantaina 3.2.2020 n. klo 13.20. Kokkolan kautta tulevat pääsevät paikalle kätevimmin linja-autolla, joka lähtee Kokkolan Matkahuollolta laiturilta 3 klo 12.00 (Osmo Aho – Kokkola – Räyrinki). Linja-auto saapuu Kaustisen Matkahuollolle klo 12.45, minkä jälkeen seuraava pysäkki on Kansantaiteenkeskuksen edessä (pysähtyy vain pyydettäessä, paina siis nappia vaikkapa liikenneympyrän kohdalla!).

Missä Opintoperiodin aikana asutaan?

Kansanmusiikki-instituutti järjestää Kaustiselta opiskelijoille majoituksen Opintoperiodin ajaksi. Majoittuminen tapahtuu Hotelli Kaustisessa, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Kansantaiteenkeskukselta.

Mitä tarvitsen mukaan?

Ota mukaan soittimesi ja tanssimiseen soveltuvaa vaatetusta sekä muut henkilökohtaiset tarvikkeesi. Lämmin ulkovaatetus voi tulla Kaustisen talvessa tarpeeseen.

Mitä Kaustisella syödään?

Juustopaisti on kaustislainen perinneruoka, mutta täällä syödään myös muita ruokia. Opintoperiodin väki saa ruokailla Kansantaiteekeskuksessa maanantaista torstaihin klo 12.00 – 13.00. (Huom. maanantaina klo 13.20 asti)  Aterian hinta on 5€. Kansantaiteenkeskuksella on mahdollisuus nauttia kahvia aamuisin ja iltapäivisin. Lisäksi Kaustisen kirkonkylän alueelta löytyy mm. ruokaravintola, grilli ja pitseria.

Kuka maksaa Opintoperiodin viulut?

Opintoperiodin opetus on opiskelijoille ja oppilaitoksille maksutonta. Kuluja osallistujille tulee matkojen, majoituksen ja ruokailun osalta. Oppilaitoksen ja opiskelijan tulee sopia ennen Opintoperiodia kulujen jakautumisesta heidän välillään, jotta myös Instituutin väki tietäisi esimerkiksi mahdollisten laskutuslistojen tarpeesta.

Opintoperiodin iltaohjelmat

Opintoperiodin aikana järjestetään varsinaisen päivällä tapahtuvan ohjelman ohella iltaohjelmaa. Kahden illan ohjelmaan kaivataan opiskelijoiden aktiivista osallistumista, jota voi valmistella jo ennen Opintoperiodia.

Tiistaina 4.2.2020 järjestettävä Opintoperiodi LIVE koostuu oppilaitosten esiintymisistä. Jokaisen oppilaitoksen osallistujien toivotaan valmistelevan tätä varten n. 5-8 minuutin musiikillisen/tanssillisen ohjelman, joka tapahtumassa esitetään (esim. 2 kappaletta). Esiintymisen toivotaan sisältävän myös lyhyen sanallisen esittelyn omasta oppilaitoksesta. (Paikalle kuulijoiksi kutsutaan Kaustisen musiikkilukion opiskelijoita, jotka ovat kiinnostuneita opiskelumahdollisuuksista eri kouluissa.)

Keskiviikkona 5.2.2020 järjestetään Opintoperiodi OPEN STAGE, johon kaikkien toivotaan osallistuvan. Pitkän ja tapahtumarikkaan illan aikana lava on avoin niin osallistujien sooloesityksille kuin yhtye-esiintymisillekin – toivottavasti myös uusien Opintoperiodi-tuttavuuksien kanssa valmistelluille esityksille?

Kansanmusiikki-instituutti toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi Opintoperiodille!