Opintoperioodi

IMG_4389

TUTKI, MUSISOI, OPETA!

Opintoperioodi 2016 järjestetään viikolla 5. eli 1.-5.2.2016!

Opintoperioodi 2016 -lukujärjestys on nyt ladattavissa täältä

Opintoperioodi-info osallistujille

Kansanmusiikki-instituutti järjestää vuotuista kansanmusiikin opintoviikkoa. Opintoperioodi kokoaa yhteen maamme kansanmusiikkiopinahjojen ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoita. Tapahtumapaikkana on Kaustisen Kansantaiteenkeskus sekä sen lähiympäristö, jossa opiskelijoille tarjoillaan viikon annos luentoja, työpajoja, yhteissoittoa, konsertteja sekä yhdessäoloa. Perinteen ja yhteismusisoinnin maailmaan osallistujia ohjailee muun muassa kansanmusiikin ammattilaisyhtye Tallari.

Kansanmusiikki-instituutin Opintoperioodi järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2009, tuolloin KAMU-verkosto -hankkeen rahoituksella. Tämän jälkeen tapahtuma on järjestetty vuosittain. Viime vuosina osallistujia on ollut Ala-Könni -kansanmusiikkilinjalta, Keski-Pohjanmaan Konservatoriolta, Centria-ammattikorkeakoululta, Joensuun Konservatoriolta, Karelia-ammattikorkeakouluta sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemialta.

Opintoperioodilla vaikuttaneita luennoitsijoita ja työpajan pitäjiä ovat olleet mm. Mauno Järvelä, Arnold Chiwalala, Puhti-duo, Antti Paalanen, Pekko Käppi, Hannu Saha ja Tuuli Talvitie-Kella.

Tapahtuma on opiskelijoille maksuton. Kansanmusiikki-instituutti tarjoaa huokean majoitusmahdollisuuden Kansantaiteenkeskuksen läheisyydessä, ja päivisin ruokailu järjestetään Keskuskoulun ruokalassa, josta ruokaa saa opiskelijahintaan.