Konsta Jylhä -kilpailu

KONSTA JYLHÄ -KILPAILU 2019

Jo kymmenes valtakunnallinen Konsta Jylhä -kilpailu järjestetään Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla 9.-10.7.2019. Juhlavuoden 2019 kilpailu on tarkoitettu pienyhtyeille, ja aiheena on Konsta Jylhän musiikki: sekä Konstan sävellykset että Konsta pelimannisävelmien taitajana.

Kilpailun säännöt:

  1. Kilpailussa esitettävän musiikin tulee olla Konsta Jylhän sävellyksiä tai hänen soittamiaan pelimannisävelmiä, osa musiikista voi olla Jylhän sävellysten tai hänen soittamiensa pelimannisävelmien pohjalta luotua omaa musiikkia. Konsta Jylhän musiikkia voi tulkita perinteisemmin tai vapaammin. Kilpailua ei ole jaettu sarjoihin, vaan sarja on kaikille sama.
  2. Yhtyeessä tulee olla vähintään kaksi ja enintään neljä jäsentä. Ikärajoituksia ei ole.
  3. Kaikki esitykset ovat akustisia (joskin jotakin soitinta voi tarpeen tullen balanssin saavuttamiseksi vahvistaa).
  4. Soittimisto on vapaa. Mukana voi olla myös vokaliisia, sanatonta laulua.
  5. Kilpailu on kansallinen, se on tarkoitettu Suomessa asuville muusikoille.

Erinomaisia lähteitä mestaripelimanni Konsta Jylhän musiikkiin ovat muun muassa nuottikirjat Konsta perinnesoittajana (toim. Mauno Järvelä, Kansanmusiikki-instituutti, KIJ 52, 2001) ja Konstan nuottikirja (toim. Mauno Järvelä, Kansanmusiikki-instituutti, KIJ 43, 1997), äänilevy Konsta Jylhä, mestaripelimanni (Kansanmusiikki-instituutti, KICD 23, 1994) sekä lukuisat Konsta Jylhä ja Kaustisen Purppuripelimannit -yhtyeen äänilevyt.

Ilmoittautuneista valitaan kilpailun ensimmäisen päivän semifinaaliin enintään kymmenen yhtyettä. Semifinaalin esityksen kesto on enintään 10 minuuttia. Kilpailun toisen päivän finaaliin valitaan kuusi yhtyettä. Loppukilpailun esitys voi olla enintään 15 minuuttia. Loppukilpailussa esitys voi olla sama, osittain sama tai täysin eri kuin alkukilpailussa.

Esikarsinta suoritetaan näytetallenteen perusteella. Kilpailuun osallistutaan täyttämällä sivun alalaidassa oleva lomake. Liitteeksi ladataan mp3-muodossa oleva tallenne, joka sisältää 5-10 minuuttia musiikkia. Maksimikoko ladattavalle tallenteelle on 10 Mb. Osallistumislomake tulee täyttää viimeistään toukokuun 22. päivä.

Kilpailuun mukaan päässeille ilmoitetaan toukokuun loppuun mennessä. Kilpailussa jaetaan palkintoina 10 000 euroa. Tuomaristo voi jakaa palkintorahat harkintansa mukaan haluamallaan tavalla. Kilpailun tuomariston muodostavat filosofian tohtori, dosentti Hannu Saha (puheenjohtaja), professori emeritus Heikki Laitinen sekä kansanmuusikko Ritva Talvitie.

Kilpailuun mukaan päässeiden matkakuluihin osallistutaan ja majoitus järjestetään. Kilpailun voittajat esiintyvät myös Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla. Kilpailijan osallistumisesta Kaustisen kansanmusiikkijuhlien muuhun ohjelmaan hänen tulee olla yhteydessä erikseen ohjelman järjestäjiin.

Kilpailun järjestää Pelimannitalo yhteistyössä Kansanmusiikki-instituutti ry:n kanssa.

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen (vaatii kirjautumisen Google-tilille)

Lisätiedot:

tuottaja Saana Kujala
saana.kujala@gmail.com
+358 50 4678 046