Konsta Jylhä -kilpailu

Pienyhtyeet kilpailevat Konsta Jylhä -kilpailussa 2017

Kahdeksas valtakunnallinen Konsta Jylhä -kilpailu järjestetään 50. Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla 10.–11.7.2017. Ilmoittautuminen on käynnissä 18.1.–15.4. tämän sivun alalaidasta löytyvällä lomakkeella.

Vuoden 2017 kilpailuun saavat osallistua 2–4 hengen pienyhtyeet vapaalla ohjelmistolla ja soittimistolla, kunhan esitettävä musiikki on instrumentaalista, akustista ja kansanmusiikkia, joko perinteistä tai uutta. Kilpailun esikarsinta suoritetaan näytetallenteen perusteella.

Kilpailussa jaetaan palkintoina 10 000 euroa. Kilpailun järjestää Pelimannitalo yhteistyössä Kansanmusiikki-instituutin kanssa.

Kilpailun säännöt:

1. Kilpailussa on vain yksi sarja. Kilpailua ei ole jaettu varhaisempien Konsta Jylhä -kilpailujen tapaan perinteiseen ja vapaaseen sarjaan.
2. Esitettävä musiikki on kansanmusiikkia, joko perinteistä tai uutta. Uudellakin musiikilla tulee olla selkeä linkki perinteeseen.
3. Kilpailu on yleinen, ikärajoituksia ei ole.
4. Kilpailu on kansallinen. Se on tarkoitettu Suomessa asuville muusikoille.
5. Osallistuvassa pienyhtyeessä tulee olla vähintään kaksi ja enintään neljä jäsentä.
6. Kaikki esitykset ovat akustisia (joskin jotakin soitinta voi tarpeen tullen balanssin saavuttamiseksi vahvistaa).
7. Soittimisto on vapaa. Mukana voi olla myös vokaliisia, sanatonta laulua. Sanalliset laulut eivät kuulu kilpailun piiriin.

Ilmoittautuneista valitaan kilpailun ensimmäisen päivän semifinaaliin enintään kymmenen yhtyettä. Semifinaalin esityksen kesto on enintään 10 minuuttia. Kilpailun toisen päivän finaaliin valitaan kuusi yhtyettä.

Loppukilpailun esitys voi olla enintään 15 minuuttia. Loppukilpailussa esitys voi olla sama, osittain sama tai täysin eri kuin alkukilpailussa.

Esikarsinta suoritetaan näytetallenteen perusteella. Kilpailuun osallistutaan täyttämällä kilpailulomake Kansanmusiikki-instituutin verkkosivulla www.kansanmusiikki-instituutti.fi. Sen liitteeksi ladataan mp3-muodossa oleva tallenne, joka sisältää 5–10 minuuttia musiikkia. Maksimikoko ladattavalle tallenteelle on 8 Mb. Ilmoittautuminen alkaa 18.1. ja päättyy 15.4.

Kilpailuun mukaan päässeille ilmoitetaan toukokuun loppuun mennessä.

Kilpailussa jaetaan palkintoina 10 000 euroa. Tuomaristo voi jakaa palkintorahat harkintansa mukaan haluamallaan tavalla.

Kilpailuun mukaan päässeiden matkakuluihin osallistutaan ja majoitus järjestetään. Kilpailun voittajat esiintyvät myös Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla. Yhtyeen tai siinä soittavan muusikon osallistumisesta Kaustisen kansanmusiikkijuhlien muuhun ohjelmaan tulee kuitenkin olla yhteydessä erikseen festivaaliohjelman järjestäjiin.
Kilpailun järjestää Kaustisen Pelimannitalo yhteistyössä Kansanmusiikki-instituutin kanssa.

Lisätietoja:
Miia Palomäki
tuottaja
konstajylhakilpailu@gmail.com
+358 44 3539827

Ilmoittautuminen