Julkaisut

Slide background

Kansanmusiikki-instituutti
esittelee

"Kansanmusiikin ruisleipää"

- Seppo Kononen / Kansanmusiikki-lehti

KAUSTISLAINEN

MENESTYSTARINA

Oivallinen väline kamppailussa pöljyyttä ja
solistiselle esiintyjälle tyypillistä oman navan
piirittämistä vastaan

- Pekka Kuusisto

Kirja on manifesti. -- Ajatus rajattomasta ja
ajattomasta musiikkikasvatuksesta on ihanne,
jota kohti pitäisi pyrkiä.

- Tove Djupsjöbacka / Kansanmusiikki-lehti

Kansanmusiikin kirjat ja levyt

Kansanmusiikki-instituutti on Suomen laajin kansanmusiikkiaiheisten kirjojen ja levyjen julkaisija. Julkaisutoiminta on kuulunut Kansanmusiikki-instituutin toimintaan alusta alkaen ja tällä hetkellä julkaisusarjassa on n. 130 äänitettä ja 100 kirja- ja nuottijulkaisua. Lisäksi Kansanmusiikki-instituutti toimittaa yhteistyössä Suomen Kansanmusiikkiliiton kanssa Kansanmusiikki-lehteä.

Kansanmusiikki-instituutin julkaisemien kirjojen joukossa ovat mm. jouhikon, kanteleen, huuliharpun, harmonikan, viulun ja mandoliinin soitto-oppaat, Konsta Jylhän ohjelmistoa esittelevät nuottikirjat, Näppäripelimannien valmiit sovitukset kansanmusiikkiyhtyeille ja tutkimuksia kansanmusiikista. Cd-levyillä soivat harvinaisemmat kansansoittimet, kuten munniharppu ja jouhikko, mestaripelimannien upeat soolot, historialliset amerikansuomalaiset tallenteet ja uudemman kansanmusiikin mielikuvitukselliset tuotokset.

Julkaisuja voi ostaa Kansantaiteenkeskuksen myymälästä tai verkkokaupastamme. Voit tiedustella myös Kansanmusiikki-instituutin julkaisemien lehtien vanhoja vuosikertoja tai yksittäisiä numeroita.

Parhaiten tarkastat tuotteiden saatavuuden verkkokaupasta.