Julkaisut

Kansanmusiikin kirjat ja levyt

Kansanmusiikki-instituutti on Suomen laajin kansanmusiikkiaiheisten kirjojen ja levyjen julkaisija. Julkaisutoiminta on kuulunut Kansanmusiikki-instituutin toimintaan alusta alkaen ja tällä hetkellä julkaisusarjassa on n. 140 äänitettä ja 100 kirja- ja nuottijulkaisua. Lisäksi Kansanmusiikki-instituutti toimittaa yhteistyössä Suomen Kansanmusiikkiliiton kanssa Kansanmusiikki-lehteä.

Kansanmusiikki-instituutin julkaisemien kirjojen joukossa ovat mm. jouhikon, kanteleen, huuliharpun, harmonikan, viulun ja mandoliinin soitto-oppaat, Konsta Jylhän ohjelmistoa esittelevät nuottikirjat, Näppäripelimannien valmiit sovitukset kansanmusiikkiyhtyeille ja tutkimuksia kansanmusiikista. Cd-levyillä soivat harvinaisemmat kansansoittimet, kuten munniharppu ja jouhikko, mestaripelimannien upeat soolot, historialliset amerikansuomalaiset tallenteet ja uudemman kansanmusiikin mielikuvitukselliset tuotokset.

Julkaisuja voi ostaa Kansantaiteenkeskuksen myymälästä tai verkkokaupastamme. Voit tiedustella myös Kansanmusiikki-instituutin julkaisemien lehtien vanhoja vuosikertoja tai yksittäisiä numeroita.

Parhaiten tarkastat tuotteiden saatavuuden verkkokaupasta.